Napelemes világítási készlet SolarMate 12V/10W ENC

Rendelhető
Napelemes világítási készlet SolarMate 12V/10W ENC
Cikkszám
SC-SM1002
37 690 Ft
Világítson elektromos hálózat nélkül! A Solar Mate napelemes világítási készlet az ideális megoldás azokon a helyeken, ahol a 230V-os hálózat nem áll rendelkezésre, nem lehet, vagy bonyolult és drága lenne bevezetni. Kerti konyhákba, kamrákba, garázsokba, fészerekbe, üvegházakba, otthoni műhelyekbe, de akár kisebb weekend-házakba is ideális megoldás. Sok más helyen is hasznosan alkalmazhatók (pl. vadász- és menedékházak, építkezési területek, lakó-konténerek, stb.) Ezekre a helyekre is ugyanúgy szerelhet világítást, mintha rendelkezésre állna a hálózat.
A világításhoz áramforrásként egy akkumulátor szolgál (nem része a készletnek), amelynek folyamatos töltéséről egy 10W-os napelem gondoskodik. Ezt fel kell szerelni a tetőre, vagy az oldalfalra - lehetőleg déli oldalra, hogy minél több napsütés érje. Nincs szükség inverterre, mert fényforrásként a speciális, 12V-os energiatakarékos kompakt fénycsövek szolgálnak, amelyeket egy kapcsolóval tud működtetni. A napelem folyamatosan tölti az akkumulátort és még borult időben is annyi energiával tudja ellátni, hogy a világítás megbízható legyen. Nem kell villanyszámlát fizetnie, nincs áramszünet, nem kell hosszú és drága vezetékeken elvezetni a hálózati áramot. A legjobb és legolcsóbb megoldás mindenhol, ahol bármilyen okból nem lehet a hálózati áramot használni.

A készlet tartalmaz
1 db 10W/12V-os napelem-panelt
2 db 12V/9W-os energiatakarékos kompakt fénycsövet
2 db felcsavarozható foglalatot a kompakt fénycsövekhez
1 db falra felszerelhető kapcsolót
7 m szigetelt kábelt
a szükséges csavarokat, csatlakozókat, rögzítőelemeket.

Ezen kívül szükség van egy bármilyen 12V, 70 - 100 Ah-ás akkumulátorra (nem része a készletnek, de akár nálunk is beszerezhető) és már ki is építheti a világítást, amelyhez nem kell elektromos hálózat, de naponta akár 5-7 órán keresztül is olyan folyamatos világítást tud biztosítani, ami egy 30-32m2-es helyiségben elegendő. Töltésvezérlő nem szükség külön 70 Ah-snál nagyobb akkumulátor esetében!

A világítás teljes kiépítése a készlettel 1-1,5 órát vesz csak igénybe és semmilyen speciális szerszámra nincs szükség hozzá. Akár egy ügyeskezű ezermester is el tudja végezni.
A napelem várható élettartama meghaladja a 15 évet. A 12V-os energiatakarékos kompakt fénycsövek várható élettartama pedig kb. 3000 üzemóra (háromszorosa a hagyományos izzókénak).
Adatok
Cikkszám
SC-SM1002
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!