F 40-50

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

A könnyűsúlyú motorok tele vannak erővel ám mégis könnyen telepíthetők és használhatók.

A Yamaha elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszere (EFI) nagy sebességnél is lenyűgöző teljesítményt biztosít, valamint valódi középkategóriás tolóerőt és nyomatékot miközben megbízható és gazdaságos.
A széles tartományban működő szervós döntő és kiemelő rendszer, a PrimeStart indítás könnyítés mind olyan plusz, mely bizonyítja, hogy ez egy Yamaha, és az első indítástól kezdve megbízhatóságot nyújt.

Végezetül a nyugalmat a Yamaha hajóvédelmi rendszere (Y-COP) biztosítja, ami megvédi a motor az autókéhoz hasonló távirányítású immobiliser segítségével.Yamaha külmotorvédelmi rendszer (Y-COP)

A Yamaha külmotorvédelmi rendszere egy egyszerű, könnyen használható és hatásos indításgátlóval ruházza fel a motort - a távvezérlő gombnyomásra zárolja vagy kioldja a motort. Ezzel megakadályozható a külmotor illetéktelen eltulajdonítása, és segítségével nyugodt szívvel felügyelet nélkül hagyható.

Digitális hálózati műszerek

A digitális műszerek a motorteljesítmény és hatásfok maximalizásához szükséges információkkal szolgálnak. A multifunkciós tachométer megjeleníti a fordulatszámot, az üzemidőt, a dőlésszöget, az olajnyomást és tartalmaz figyelmeztető lámpákat is. A sebességmérő/üzemanyagszintmérő kijelzi a sebességet, az üzemanyagszintet és a fogyasztást.

Yamaha korrózióvédelem

A Yamaha külső hajómotorok megbízhatóságukról és értékállóságukról híresek. Ezt nagyban elősegíti az YDC-30 alumíniumötvözet, amely a motor külső részeit védi. A horganybevonattal, minőségi rozsdamentes acéllal és 5 rétegű külső védőbevonattal kombinálva az eredmény a hosszú ideig tartó védelem - kívül és belül.

Mikroszámítógépes motorvezérlés (ECM modul)

Ez a megbízható mikroszámítógép a motor „agya". Folyamatosan figyeli a beérkető adatokat és beállításokat, biztosítja az egyenletes járást és optimális gyújtásbeállításokat, és automatikusan aktiválja a figyelmeztető és védelmi rendszereket. A szervizcsatlakozón keresztül a Yamaha szervizben könnyen diagnosztizálhatják az esetleges problémákat.

PrimeStart™

A motor indítása olyan könnyű, mint egy személyautóé. A csak Yamaha motorokon megtalálható PrimeStart™ szívató nélküli rendszer biztosítja a motor indulását akár elektromos, akár manuális indításnál. Szükségtelenné teszi a hagyományos szívató használatát és a motor bemelegítését, így a motor hidegen is kiválóan indul.

Korai figyelmeztetési rendszer

A Yamaha hajómotorok megbízhatóságukról és értékállóságukról híresek. Külön rendszerek figyelik az olajnyomást, a motorhőmérsékletet és egyéb fontos paramétereket, és azonnali audió/vizuális figyelmeztető jelzéseket adnak. Hiba esetén automatikusan lecsökkentik a fordulatszámot, és ezzel biztosítják a motor védelmét a partra érésig.

Széles tartományú motoremelő- és döntő rendszer

A rendszerrel a Yamaha motor még sokoldalúbban használható. A nyomógombos vezérléssel a motor emelése és döntése könnyű és gyors. A motor -4° és +16° között dönthető, a negatív beállítások segítik a gyorsulást, és gyorsan siklásba hozzák a hajót.

Édesvizes öblítési rendszer

Az elölről könnyen hozzáférhető csatlakozón keresztül lehetséges kiöblíteni a sót és a szennyeződéseket a motor hűtőköréből beindítás nélkül. Ezzel hatékonyan megelőzhető a korrózió és meghosszabbítható a motor élettartama - elég egy vízcsövet csatlakoztatni.