Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Oldalra látó radarok

4termék 14
4termék 14

2015-től kaphatók az oldalra is látó halradarok a Humminbirdnél. Noha a cég úttörő szerepet vállalt a Down és Side Imaging funkció kifejlesztésében, és már 4 éve forgalmaz ilyen radarokat, a nagy áttörés váratott magára. No nem minőségben, hanem az árban. De végre ez is eljött. Már megrendelhetők az új, megfizethető árú HD és SI, DI radarok.
És most itt a HELIX sorozat. Nagy képernyő, még nagyobb felbontás, és ami a legfontosabb HD megjelenítés és oldallátás megfizethető áron.
De mit is jelent a valóságban a sok rövidítés és az újszerűség a gyakorlatban?

Combo - A készülék GPSt is tartalmaz
Sonar+GPS - Halradr és GPS egyben
HD - High Definition, nagy felbontású részletesség
SI - Side Imaging, oldalkép megjelenítés
DI - Down Imaging, mederkép megjelenítés
Chirp - Chirp technológia alkalmazása (A Chirp technológia segítségével  akár külön-külön, akár egyszerre tekintheti meg az alacsony, közepes és magas Chirp tartományokat. A szélesebb, és erősebb hullámok többször is átvizsgálják a céltartományt, mielőtt a radarképet megjelenítik. Csak válasszon ki egy meghatározott tartományt és máris alacsonyabb zajszintű, részlet gazdagabb, nagyobb felbontású képeket kap.  )

Természetesen ezek a funkciók korábban is elérhetőek voltak, nem is annyira a vizsgálat iránya vagy módja az újszerű, hanem a megjelenítés. Aki ismeri a Humminbird korábbi modelljei közül a 1198 SI modellt, vagy  798 DI - SI készüléket, az találkozott már a fotografikus kijelzővel. Az ebben a sorozatban színre lépő készülékek a hagyományos radarkép mellett már arra is képesek, hogy a látott területet, objektumot, ne csak a megszokott digitális radarkép formájában látassa velünk, hanem úgy is, ahogy az a valóságban kinézhet. Mondhatni újra értelmezték a 3D radarképet. Mintha elvennénk a mederből a vizet és ott maradna a valóság. A halak végre nem piktogramok, hanem teljes valóságban halak, a vízbe szakadt bokor sem elmosódó paca, hanem felismerhető haltartó hely.
Ami pedig a legfontosabb, hogy ezek a funkciók alkalmazhatóak mind a lefelé, mind az oldalra néző jeladók esetében. De ami még ennél is lényegesebb, elérésükhöz nem kell milliós összeg, a szolgáltatás a kisképernyős halradarok kategóriájában is megjelenik.
Az alábbi ábra jól szemlélteti a különbséget a hagyományos és az új megjelenítés között.


Hogy még egyértelműbb legyen, így néz ki a gyakorlatban: