Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Quick orrsugár kormány

Az orrsugár kormány olyan eszköz, amely segít a hajók mozgékonyságának növelésében, különösen szűk helyeken vagy alacsony sebességgel történő manőverezés során, ahol a hagyományos meghajtó-rendszerek nem lehetnek hatékonyak.

Két fő típusú orrsugár kormány létezik: az orrba helyezett és a farba helyezett orrsugár kormány. Az orrba helyezett orrsugár kormány a hajó elején található, és segít a hajó irányításában és manőverezésében kikötéskor vagy szűk helyeken történő navigálás során. A farba helyezett orrsugár kormány a hajó hátulján található, és segít a visszafelé irányításban és manőverezésben.

A orrsugár kormányt általában elektromos árammal, hidraulikával vagy a kettő kombinációjával hajtják. Az elektromos orrsugár kormányok általában könnyebben telepíthetők és karbantarthatók, de kevésbé tudnak teljesítményt nyújtani, mint a hidraulikus hajtóerejűek. A hidraulikus orrsugár kormányok nagyobb telepítési és karbantartási szaktudást igényelnek, de nagyobb teljesítményt tudnak nyújtani. Főleg nagyobb hajókon használják őket.

A orrsugár kormány különböző méretben és teljesítményszintekben kapható, a hajó méretétől és súlyától függően. A meglévő hajókhoz utólag is beszerelhetők, vagy az új hajók tervezésének részeként telepíthetők.

Összességében a orrsugár kormány értékes eszköz a hajótulajdonosok számára, akik szeretnék javítani hajójuk mozgékonyságát, és megkönnyíteni és biztonságosabbá tenni a kikötést és navigációt szűk helyeken.

                         

 

Ha azt fontolgatja, hogy orrsugár kormány telepít a hajójára, néhány dolgot figyelembe kell vennie a típus és a gyártó kiválasztása előtt. Itt vannak azok a lényeges tényezők, amelyeket a tervezés során figyelembe kell venni.

Egy nagy beruházás alapos átgondolást igényel

Az orrsugár kormányok többféle típusban és méretben kaphatók. Általában egy alagútba helyezik őket, amely közvetlenül a hajótesten keresztül van átvezetve, de külsőleg is felszerelhetők vagy felszerelhetők, így használaton kívül visszahúzhatók. A különböző típusokkal közelebbről megismerkedhet lenti cikkünkben.

Amit figyelembe kell venni, ha orrsugár kormányt telepít:  

A hajó profilja: Minél hosszabb és magasabb a hajótest, annál nagyobb nyomásra van szüksége az orrsugár kormánynak a széllel szemben.

Orr alak és belső tér: Minél mélyebben van a hajóorr a vízben, annál több belső tér áll rendelkezésre – annál egyszerűbb az orrsugár kormány felszerelése.

Kapacitás: Minél nagyobb a szél és az áramerősség ott, ahol hajózik, annál nagyobb teljesítményre van szüksége az orrsugár kormánytól.

Teljesítmény: A kisebb hajók általában egyenáramot használnak, míg a nagyobb hajók váltakozó áramot vagy hidraulikus energiát használnak. Ha hajója 60 láb felett van, ellenőrizze, hogy van-e már benne váltóáramú generátor vagy hidraulikus rendszer.

Költségkeret: A hajóhoz rendelkezésre álló különféle orrsugár kormányok mérete, teljesítménye és működtetési lehetőségei az ártól és a telepítési követelményektől függően változnak.

Azt kapod, amiért fizetsz

Amikor a hajóiparban a termékekről és a tartozékok beszereléséről van szó, gyakran azt mondják, hogy azt kapja, amiért fizet – és ez ugyanúgy vonatkozik az orrsugár kormányra is, mint bármi másra.

A jól ismert márkák és a kiváló minőségű orrsugár kormányok kéz a kézben járnak. Ennek méltó képviselője a Quick.

A gyártók jó hírnevüket a megbízhatóságukról híres kiváló minőségű termékek kínálatára építették. Ezek a gyártók általában a vevők hosszú távú igényeinek kiszolgálására törekednek nagy mennyiségű pótalkatrész-kínálattal és utánkövetéssel, még a régi vagy elavult modellek esetében is.

Kövesd a nagy halat

Azok a gyártók, akik alapfelszereltségként szállítanak orrsugár kormányokat a nagy hajóépítők számára, gyakran jó jel. Ezeket a hajókat a világ legjobb hajóépítői készítik. A teljesítmény, a költségek és a megbízhatóság tekintetében szigorú tesztelésnek és alapos eljárásoknak vannak alávetve.

Beszéljen szakértőkkel

Keresse a hajóvásárokon való részvételt, és keresse fel azon gyártók standjait, amelyekkel személyesen beszélgethet. A gyártók és alkalmazottaik minden lehetőséget élvezni fognak termékeik bemutatására és megvitatására. Itt kiváló útmutatást kaphat arról, mire van szüksége konkrétan a hajójához.