Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Elektromos hajó

Új szelek fújnak a vizeken. De most nem vitorlát dagasztanak.

 

Lassan a múlté a benzingőz, a lóerő dübörgés, és az ordító motorzaj? Itt azért még nem tartunk, de a környezetvédelem, és a racionális energiafelhasználás a hajózásban is helyet kér magának, a gyártók pedig gyorsan reagálnak. Az elmúlt években hihetetlen fejlődésen ment keresztül az akkumulátor-technológia, és a korábban csak  horgászcsónakokat mozgató kismotorok már komoly hajókat repítő energiabombává váltak.


Az új típusú akkumulátoroknak köszönhetően az elektromos meghajtású hajók nemcsak erősek és gyorsak lettek, de lényegesen több időt is kint maradhatnak a vízen, köszönhetően a motorok kedvező fogyasztásának.

 

Szóval lehet, hogy lassan stílust váltunk és mégiscsak motoros hajós paradicsom lesz a Balaton?

 

Calistra program, 2018-2022.

Bemutatkozik a Calistra 700 EP, az első teljes egészében hazai gyártású elektromos túrahajó.

A nagy sikerű Calandra jacht után, itt az ideje, hogy mi is megfeleljünk a kor kihívásainak, de elsősorban ügyfeleink igényeinek. 2018. tavaszán tervező asztalra került az elektromos utód, és Calistra néven elindult új hajóépítő projektünk. Az ötletbörzén napvilágra jött seregnyi variáció után a végleges változat egyre közelebb van a vízre kerüléshez. Egy olyan hajó debütált 2020. tavaszán a Budapesti Nemzetközi Hajókiállításon, amely egyedi szerkezeti elemeivel biztosít nagyfokú variálhatóságot a méretek tekintetében, letisztult, modern formavilága egyszerre ad esztétikai élményt és biztosít nagyfokú funkcionalitást. A végeredmény egy olyan modern külsejű, hatalmas belső terű katamarán lett, amely sajátos formája ellenére is hatalmas belső teret nyújt a hajózás bármely fajtájának, ergonómiailag gondosan megtervezett, meghajtásában pedig nemcsak erős, de csendes és környezetkímélő is.

A projektről készült képeket ide kattinva tekintheti meg.

A Calistra hivatalos oldala IDE kattintva érhető el!

 

 

A Calistra hajó kifejlesztése a Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatásával, a GINOP-2.1.7-15-2016-01547 K+F pályázat segítségével valósult meg.


2termék 12
2termék 12