Mercury

A Mercury bemutatása

Az a gyártó amelyik 5 év gyári garanciát mer adni a termékére csak nagyon jó motort gyárthat.
A Mercury csónakmotor kifejezés egyet jelent a kirobbanó erővel, élménnyel és feszültséggel 
- adrenalinnal. 70 éve készíti a Mercury legteljesítőképesebb, legmegbízhatóbb hajó és csónakmotorokat a világon. A Mercury / Mercruiser cég az egyetlen olyan csónak, illetve hajómotor gyártó, amely rendelkezik a teljes, az ISO 9001:2000 bizonyítvánnyal a csónak és hajómotor gyártásra vonatkozólag, vagyis a minőséget beépítették minden egyes csónak és hajómotorba, melyet a Mercury, illetve Mercruiser név alatt bocsátanak ki. Mégpedig nem csak az USA-ban, hanem az egész világon.

Miért kap Ön 5 év gyári garanciát?

A csónakmotorok, hajómotorok, hajtóművek korróziónak kitett részei XK 360 jelű nagyon alacsony, réztartalmú alumínium - szilícium öntvényből készülnek, ahol az alacsony réztartalom adja a korrózióállóságot még sós vízben is - a szilícium pedig a szilárdságot. A csónakmotorokat, hajómotorokat, hajtóműveket ezután 20 lépésből álló tisztító és festő folyamatnak vetik alá, melynek során korrózióállóságot fokozó bemerüléses elektroforetikus festést alkalmaznak.
Rengeteg saválló anyagból készült alkatrészt építenek be a csónak- és hajómotorokba - különösen a vízzel folyamatosan érintkező részeken (pl. vízpumpa, propeller tengely, hajtótengelyek)

Miért négyütemű Mercury csónakmotorok

Mert 40 %-al kevesebb fogyasztás, 90 %-al kevesebb káros emisszió jellemzi őket a kétütemű csónakmotorokkal szemben. Ráadásul a Mercury motorok  2,5 LE teljesítménytől 115 LE teljesítményig állnak rendelkezésükre.