Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Propellervédő

7termék 17
7termék 17

A hazai egyre sekélyebb vizeken gyakran felmerülő probléma a csiga leakadása, amely az esetek túlnyomó többségében biztos sérüléshez, töréshez vezet. A lassan egekbe emelkedő alkatrész árak mellett, nem mindegy, milyen gyakran kell csigát cserélnünk, nem is beszélve arról a kellemetlen tényről, amikor az amúgy is rövid nyaralásunkat kurtítja meg az üzemképtelenné vált hajó.

Egy propellervédő segítségével ezek a gondok örökre elfelejthetők. Megvédi propellerjét a leütésből eredő sérülésektől. Alacsonyabb sebességnél rugalmassága felveszi az ütközés erejét, nagyobb megterhelésnél pedig törik a csiga helyett. Miután ára durván negyede a minőségi anyagból készült propellernek, lényegesen kisebb az anyagi kár. Miután a keret körül öleli a propellert, megszabja a tolóerő irányát és a megforgatott víz mennyiségét. Így koncentrálja a csiga nyomatékát, ezáltal alacsonyabb fogyasztás mellett, nagyobb hatékonyságot, a hajó számára pedig jobb fordulékonyságot biztosít.
Minden propeller méretre és motor lóerőhöz választható. A Propguard nagy szilárdságú, mégis rendkívül rugalmas kompozit anyagból készült termék, a Flatray pedig szinterezett vagy saválló acélból készült termék.
- Az ütésálló, rendkívül rugalmas anyagból készült keret megvédi csigáját a tuskóktól, kövektől, a hirtelen emelkedő zátonyoktól.
- Miután a keret körülöleli a propellert, megszabja a tolóerő irányát és a megforgatott víz nagyságát is. Ennek következtében azonos fogyasztás mellett nemcsak nő a motor teljesítménye, de a hajó is könnyebben irányíthatóvá válik.
- Percek alatt felszerelhető.
- Minden motor méretre létezik megfelelő változat.
- Minimálisra csökkenti a forgó csiga okozta balesetveszély kockázatát.

Propguard méretek a csiga átmérők szerint:


  9" sárga színben 4 – 20 LE
11" narancs színben 20 – 35 LE
13" kék színben 40 – 55 LE
14" piros színben 60 – 135 LE
16" fekete színben 150 – 300 LE, minden beépített motorhoz és Volvo Dual Prop-hoz is.


Tovább fokozhatja a Propguard hatását és emelheti hajója sebességét, ha a Propguarddal szerelt motorján növeli a csiga emelkedését. Részletes tájékoztatásért, kérjük, hívja üzleteinket.