Hajómodell Atlantic 74 cm VVL

Raktáron
Raktárkészlet:
VAN
Hajómodell Atlantic 74 cm VVL
Cikkszám
091151
39 690 Ft
A vásárlás után járó pontok: 397 Ft
Fa vitorlás makett leírása:
Makett mérete:  74H x 14SZ x 62M cm  (beleértve az előárbocot is)

Hajó történet:
Az Atlanticot 1903-ban építettek. A méretek igencsak lenyűgözőek: vízkiszorítása 300 t,  deckhossza mintegy 56 méter, ám orrsudárral már 69 méter, melyet tovább hangsúlyoz a deck előkelő hosszirányú görbülete. A vízvonalhossza ennek ellenére „csak” 42 méter, a hajó pedig nem igazán széles, 8,85m, ezért is volt képes különösen nagy sebességre hajdanán. Árboca 45 méterrel nyúlik a vízvonal fölé, és 1700 négyzetméternyi vitorlafelületet tart, amely több mint két és félszerese a már akkoriban is bámulatot keltő J-Class jachtokénak.  
Ez a hajó 1905-ben olyan időt futott a Kaiser's Cup transzatlanti verseny Sandy Hook és az angliai Lizard közötti útvonalán, mellyel aztán történelmet írt. A schooner a távot ugyanis 12 nap 4 óra és 1 perc alatt tette meg. Az egy nap alatt megtett legnagyobb távolság május 23-24-én 348 tengeri mérföld volt. Ezt az átkelési rekordot majdnem hét évtizedig tartotta, amikor is Eric Taberly egy 58 ft. trimaran-nal 10 nap és 5 órára javította a rekordot. A jutalom sem volt csekély, hiszen az Atlantic amerikai tulajdonosa mai értékben kifejezve kb. 100 000 dollárral díjazta Wilson Marshall szkipper erőfeszítéseit. A 2. világháború alatt az amerikai parti őrségnél teljesített szolgálatot. A háború után a parti őrség iskolahajójaként tevékenykedett, majd a Delaware River-re vontatták ahol magára hagyták. Az aládúcolt hajó ma is megtalálható Jersey partjainál.
Az Atlantic hajó maketthez, fából készült talpazatot, (a bútoron való könnyű elhelyezés érdekében) és esztétikus fém névtáblát biztosítunk.
Az Atlantic  teljes egészében kézzel készített fa hajó makett, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzá értő munkáját dicséri. A palánkozott technikával készített dísztárgy elkészítésénél nem használnak előre összeállított faépítő készleteket.
A makettek építésénél a legjobb minőségű fákat használják (mint például; mahagóni ében, angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye, sárga fa), melyek garantálják a dísztárgy beilleszkedését a lakberendezés és a design világába.
A vitorlás makett kajütablakait, horgonyait és más bonyolult részleteit, fémötvözetekből készítik, saját műhelyükben.
A vitorlázás elengedhetetlen kellékeit, a vitorlákat kézzel varrják, és változó vastagságú és színű kötélzet erősíti az árbocokhoz.
A méretarányos fa hajó makettek némelyike,  több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készül, eredeti tervek, részletes rajzok,  festmények alapján, A gyártó az Atlantic jacht makettjének minőségét és pontosságát többször is gondosan ellenőrzi, mielőtt végső csomagolásába kerül.
Adatok
Cikkszám
091151
Hasonló termékek