Hajómodell Endeavour L60 VVL

Hajómodell Endeavour L60 VVL
Cikkszám
VVGNYT0003P-60
38 390 Ft
A vásárlás után járó pontok: 384 Ft
Hajó történet
 
Sir Tomas Sopwith 1934-ben megépítette a 143 tonnás, 721m2 vitorlafelületű Endeavourt majd 1937-ben a  Endeavour II-t Charles Nicholson tervei alapján. Azért építették, hogy az America's Cup versenyein méltó kihívója legyen a Ranger-nek, de végül nem sikerült a győzelem...A tényleges Endeavour II már nem létezik jó ideje, azonban az amszterdami Dykstra & Partners magára vállalta a feladatot, hogy elkészíti annak hű mását úgy, hogy az teljes egészében megfeleljen a JCA-nak (J Class osztály, szövetség által előírt szabályoknak). A mű a Hanuman nevet kapta. 
 

Az Endeavour hajó maketthez, fából készült talpazatot, (a bútoron való könnyű elhelyezés érdekében) és esztétikus fém névtáblát biztosítunk. Az Endeavour teljes egészében kézzel készített fa hajó makett, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzá értő munkáját dicséri. A palánkozott technikával készített dísztárgy elkészítésénél nem használnak előre összeállított faépítő készleteket. A makettek építésénél a legjobb minőségű fákat használják (mint például;mahagóni ében, angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye, sárga fa), melyek garantálják a dísztárgy beilleszkedését a lakberendezés és a design világába. A vitorlás makett kajütablakait, horgonyait és más bonyolult részleteit, fémötvözetekből készítik, saját műhelyükben. A vitorlázás elengedhetetlen kellékeit, a vitorlákat kézzel varrják, és változó vastagságú és színű kötélzet erősíti az árbocokhoz. A méretarányos fa hajó makettek némelyike,  több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készül, eredeti tervek, részletes rajzok,  festmények alapján, A gyártó az Endeavour jacht makettjének minőségét és pontosságát többször is gondosan ellenőrzi, mielőtt végső csomagolásába kerül.
 

A fentiekben leírtak alapján, ezt az exclusív dekorációs elemet bátran ajánljuk, lakások, irodák, közösségi terek (hall, lobby, recepció, stb) bútorok kiegészítőjeként, vagy lehet akár egy különleges, születésnapi ajándék, egy emlékezetes esküvői ajándék, vagy mint a kollégák megbecsülésének emlékeként, céges ajándék is.

A fa hajó makettet fektetett vitorlázattal forgalmazzuk, melynek helyre illesztése néhány percet igényel.

Makett mérete: 60 x 11 x 79 cm (beleértve az előárbocot is)
Adatok
Cikkszám
VVGNYT0003P-60
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!