Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Hidraulikus kormány
A hidraulikus kormányszerkezetek jellemzői:


• Egyszerű működésű, nincs kopás


• Nincs bovden, a hidraulikus ikercső nem törik meg, könnyen elvezethető, elrejthető, nem kellenek külön kiegészítők mint pl.: bovden végek, rögzítők, motorbekötők


• Csak minimális karbantartást igényel (olajszint ellenőrzés)


• Nem korrodálódik


• Vele a hajó erőfeszítés nélkül, precízen, lágyan irányítható még szélsőséges körülmények között is.


• Minden termékünkre 3 év garanciát vállalunk!


• Minden egyes alkatrész itt készül, Magyarországon


• Minden alkatrész sajtolt, edzett alumíniumból, bronzból vagy rozsdamentes acélból készül. Nincs öntött, vagy fröccsöntött műanyag alkatrész!


• Könnyű beszerelés, gyakorlatlan embernek is legfeljebb 30 perc


• Videós vagy fényképes beszerelési útmutató, ami lépésről lépésre végigvezet a beszerelés fázisain.


12termék 112
12termék 112

A Hydrodrive termékeivel, a hidraulikus kormányszerkezeteivel  jelentős sikereket ért el szerte a világon, ami a megbízhatóság, minőség, célszerűség, könnyű telepíthetőség eredménye.
 
A felszerelés minden darabját egyedileg, saját gyártásban készítik, minden egyes alkatrészt szigorú ellenőrzés után építenek be.
Az összeszerelés kézzel, pontosan meghatározott protokoll alapján történik. A minden munkafázisban beépített ellenőrzések eredményezik a kimagasló minőséget, megbízhatóságot, ami biztonságossá teszi a kormányszerkezetek működését.
A szivattyúház edzett, melegen sajtolt alumínium alapanyagból készül, nem pedig öntött alumíniumból, vagy fröccsöntött műanyagból. A 10mm-es falvastagság és speciális, a repülőgép iparban alkalmazott alapanyag megakadályozza a szivárgást vagy olaj film/köd képződését még nagyon magas nyomás mellett is .A szivattyú szerkezetben 3 golyóscsapágy biztosítja a kiemelkedő precizitást és páratlanul sima, egyenletes működést. Minden szivattyúház eloxált és speciális, a tenger rendkívül korrozív hatásainak is ellenálló felületkezelt. Minden alkatrész nagy pontosságú CNC megmunkáló gépeken készül és minőségellenőrzésen megy át minden gyártási fázis után, így biztosítva a legkiválóbb minőséget.

A munkahengerek szintén a repülőgép iparban használt, hidegen húzott, edzett alumíniumból készülnek, nagy pontosságú CNC megmunkáló gépeken. A henger falvastagsága és a különleges alapanyag, a hagyományos bronzénál jelentősen nagyobb szakítószilárdsága teszi lehetővé a magas üzemi nyomást.Minden munkahenger és alkatrész eloxált és speciális, a tenger rendkívül korrozív hatásainak is ellenálló felületkezelt.
A hidraulika csövek speciális nagy nyomásállósággal rendelkező direkt erre a célra gyártott ikercsövek, és szintén egyedileg gyártott rozsdamentes és nikkelezett csatlakozókkal szerelt.

  • Minden termékre 3 év garanciát vállalunk!
  • Minden alkatrész sajtolt, edzett alumíniumból, bronzból vagy rozsdamentes acélból készül. Nincs öntött alumínium, vagy fröccsöntött műanyag alkatrész!
  • Komplett készletek, semmit sem kell külön venni hozzá
  • Könnyű beszerelés, gyakorlatlan embernek is legfeljebb 30 perc

 
A hidraulikus kormányszerkezet jellemzői:
- egyszerű működésű,
- csak minimális karbantartást igényel (olajszint ellenőrzés)
- nincs kopás
- nincs bovden, a hidraulikus ikercső nem törik meg, könnyen elvezethető, elrejthető, nem akadályoz semmit, nem kell bonyolult megvezetést tervezni, nem kellenek külön kiegészítők, bovdenvégek, rögzítők, motorbekötők
- nem korrodálódik, ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem kell olajozni, védeni,
- nem akadozik,
- vele a hajó erőfeszítés nélkül, precízen, lágyan irányítható még szélsőséges körülmények között is.
 
A kormányszerkezetek egyszerű és biztonságos, ugyanakkor kényelmes megoldást kínálnak az általánosan használt 90, 115, 150 LE motorokkal felszerelt hajók, kormányállással rendelkező gumicsónakok, elektromos hajók vagy egyedi igények alapján nagyobb teljesítményű motorokkal szerelt kül- és belmotoros hajók irányítására.
 
A komplett felszerelés tartalmaz:
- egy hidraulikus pumpát,
- egy munkahengert,
- az összeköttetéshez szükséges hidraulika ikertömlőt,
- a beüzemeléshez szükséges légtelenítő csöveket, tölcsért és hidraulika olajat
 
Működése röviden:
A pumpa a rászerelt kormánykerék (nem tartozék!) mozgását nyomássá alakítja, ami a hidraulika tömlőkön keresztül működteti a munkahengert, ami irányítja a motort.
 
A pumpa két változatban készül:

  1. alap (TL-16)
  2. visszaáramlás gátlós (TL-16 MRA), ezzel a kormány nem „pörög vissza”, abban a pozícióban marad terheléstől függetlenül, ahol elengedtük.

 
A munkahengerek motor típushoz és teljesítményhez igazodó változatban készülnek.
 
Nagyobb teljesítmény és hajóhossz esetén is tudunk ajánlatot adni.