Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Torqeedo




SEMMI NEM FENNTARTHATÓBB A HATÉKONYSÁGNÁL

A TORQEEDO ELEKTROMOS MOTOROK EGYESÍTIK AZ ERŐT, AZ ÖRÖMET ÉS A KÖRNYEZETVÉDELMI FELELŐSSÉGET. MIÓTA KORSZERŰ TECHNOLÓGIÁKAT HASZNÁLNAK, ÉS OPTIMALIZÁLJÁK A HAJTÁSLÁNCOT, MOTORJAIK A PIAC LEGMAGASABB ÁLTALÁNOS HATÉKONYSÁGÁVAL BÜSZKÉLKEDHETNEK.

A Torqeedo gyár és központja mindössze 10 km-re van Bajorország nagy tavaitól. Itt a mérnökök és technikusok rendszeresen tesztelik az elektromos motorokat – és folyamatosan fejlesztik azokat. A Torqeedo hajtásrendszerek jobban alakítják át az energiát hajtóerővé, mint a hagyományos villanymotorok vagy a belső égésű motorok.


 

A 18. században James Watt bevezette a lóerő (HP) kifejezést gőzgépei forradalmi teljesítményének illusztrálására. Azóta a teljesítményt LE-ben vagy wattban mérik a legendás mérnök tiszteletére. Ez egy általános kifejezés, de sokan nincsenek tisztában a teljesítményadatok esetleges eltéréseivel, amelyek az adatok mérésének helyéből és módjából erednek. Ezeknek a technikai árnyalatoknak a megértése elengedhetetlen a különböző meghajtások hatékonyságának pontos összehasonlításához.



A Torqeedo motorok Németországból származnak, a legprecízebb és legmodernebb tervezésen, megmunkáláson, készítésen esnek át.

A cég több mint 20 díjat nyert fennállása óta, hisz olyan motorok jönnek le a gyártósorról, amelyek a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek.

A gyárban, ahol a motorokat készítik, tengeralattjáró propellereket, alkatrészeket is gyártanak, ez is bizonyíték arra, hogy teljesítik azt a prémium színvonalat, amelyen elhelyezhető egy ilyen tökéletes elektromos motorcsalád.

 

A Torqeedo elektromos hajtásai a belsőégésű motorokhoz hasonló hajtóerőt biztosítanak, de lényegesen kisebb bemeneti teljesítményt igényelnek. Az ok egyszerű: az elektromos motorok széles fordulatszám-tartományban képesek nagy nyomatékot produkálni, ami akár háromszor hatékonyabbá teszi a propeller meghajtását, mint a hagyományos társaik esetében.

3X HATÉKONYABB

Sok hajós és kereskedelmi üzemeltető hozzászokott a belső égésű motorok teljesítményadataihoz (azaz a tengelyteljesítményhez). Az átláthatóság és a gyors áttekinthetőség érdekében termékei műszaki adatai között a Torqeedo mindig feltünteti a bemeneti teljesítményt és az adott motorral összevethető belsőégésű motorok teljesítményét. A könnyebb összehasonlítás érdekében azonban megalkották a „lóerő-egyenérték” kifejezést. A 3 lóerővel egyenértékűnek minősített Torqeedo villanymotor hajtóereje hasonló egy 3 lóerős benzinmotorhoz, ám a bemeneti teljesítmény sokkal kisebb. 

A Torqeedo által 2005-ben gyártott első villanymotor bemeneti teljesítménye 400 watt volt. Ma 100 kilowattos (kW) emissziómentes elektromos hajtásokat építenek és testre szabott rendszereket szállítanak kajakok, kis vitorlások és elektromos kompok számára. Azonban minden villanymotorban van valami közös: a szenvedély és a részletekre való odafigyelés, amellyel minden terméküket fejlesztik és gyártják.

 

AZ ELEKTROMOS MOTOR

Az elektromobilitás a 21. század mindennapjainak szerves részévé vált. De hogyan működnek valójában azok az elektromos motorok, amelyek az elektromos készülékektől a liftekig és a modern motorcsónakokig mindent meghajtanak? Egyszerűen fogalmazva, minden villanymotor három részből áll: az állórészből, a rotorból és a kommutátorból.

Mivel az azonos mágneses pólusok taszítják egymást, a forgórész forogni kezd, amikor az állórész és a forgórész azonos pólusai szomszédosak. Fél fordulat után, azaz amint az állórész és a forgórész pólusai érintkeznek, a forgórész megfordul. Ez a kommutátor segítségével történik. A két áramgyűjtő minden félfordulattal megcseréli a pólust pluszról mínuszra és vissza.

20X NAGYOBB NYOMATÉK

Az elektromos motorok természetesen eltérőek az alkalmazási területtől függően. A Torqeedo által használt motortípusokat nagy nyomatékuk miatt nyomatékmotoroknak is nevezik. Mivel 2005-ben elsőként alkalmazták ezt a technológiát a hajóiparban, a nevüket is innen vették – a „nyomatékos motorok” és a „sebesség” kombinációjából. A Torqeedo csónakmotorok akár 20-szor nagyobb nyomatékot képesek leadni, mint a hagyományos elektromos motorok. 

 

 

Webáruház kínálatunk

Cégünk törekszik arra, hogy a legnépszerűbb motorokat, kiegészítőket, akkumulátorokat megjelenítse az oldalon és gyors kiszállítást biztosítson.

Ha nem találja azt a Torqeedo terméket amit szeretne, írjon levelet nekünk a rendeles@trinexus.hu címre, és mi árajánlat keretében a lehető leghamarabb megküldjük a szállítási időt, eladási árat.

 

FIGYELEM!

A TORQEEDO MOTOROK BESZERZÉSI ELSZÁMOLÁSA EUROBAN TÖRTÉNIK. A HONLAPON MEGJELENŐ FORINT

ÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, AZOK A RAKTÁRON NEM LÉVŐ TERMÉKEK MEGRENDELÉSEKOR VÁLTOZHATNAK.