Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Golden EZ

 

                             

 

EZ motorral hajózni rendkívül könnyű, és utánozhatatlan élmény

EZ – Tiszta, Csendes, Hatékony, Biztonságos, Könnyű, Megbízható,  Megfizethető

Egyre több hajótulajdonos már az elektromos meghajtást részesíti előnyben, legyen bármilyen vízi járműve. Fa és műanyag csónakok, gumicsónakok, kajakok, horgászhajók, katamaránok pontonhajók, vagy nagyobb hajók, mind üzemelhetnek elektromosan is.  Könnyű használatának köszönhetően az elektromos meghajtású külső motor a hajózás élményét nagyon élvezetessé és  kellemesé teszi, és elfelejtheti a motorzajt, a kipufogó gáz szagát és a rezonálást.

A Golden EZ motorokban a benzin motorokhoz képest 90% -kal kevesebb mozgó elhasználó, vagy elromolható alkatrész van, így az elektromos motorok megbízható és életképes lehetőséget jelentenek a kishajók számára. Az EZ külső motorok tiszta elektromos meghajtásúak, amelyek 20 lóerős vagy alacsonyabb teljesítménytartományokra összpontosítanak, és amelyek kevesebb akkumulátorkapacitást igényelnek, így olcsóbbak a hajótulajdonosok számára. Elektromos meghajtó motorjaink egyedi tervezésűek és kivitelűek a legmagasabb energiahatékonyság, a maximális biztonság és a gyakorlatilag karbantartásmentesség érdekében.

 A Golden Motor több mint 12 éve a nagy teljesítményű BLDC motorok és vezérlők vezető gyártója. Az elektromotorok alapvető alkatrészek az elektromos meghajtású külső motorok előállításához. Körülbelül 8 évvel ezelőtt kezdte meg a Golden használt benzinmotorok elektromos változatra való átalakítását azzal, hogy a belső égésű motorokat BLDC motorokra cserélte. Ebből az átalakítási üzletágból mélyreható tapasztalatokat és ismereteket szereztek a benzinmotorokról, és megismerték előnyeit és hátrányait. Végül úgy döntöttek, hogy teljesen átalakítják az elektromos meghajtású hajtóműveket, hogy kezeljék azokat a problémákat és gyengeségeket, amelyeket a meglévő benzinmotoroknál találtak, és hogy a legjobban kihasználják a BLDC motorok magas hatékonyságú (> 90%) és tartós (> 20.000 óra) előnyeit. Alapgondolatuk, hogy a termék környezetbarát legyen, csökkentse a zajokat és rengeteg pénzt takarítson meg a karbantartás során. Az EZ Outboard-dal rendelkező hajók egész télen nyugodtan állhatnak, nem igényelnek téliesítést és olajcserét, nincs szükség még minimális karbantartásra sem.

De miért is EZ a neve a Golden új motor családjának?

E – mint elektromos Z – mint zéró szennyezés

EZ- ejtsd Ízi, könnyű (használni)

Az új márkanév nemzetközi szabadalommal védett márkanév innovatív kivitelű elektromos meghajtású külső motorjaik számára. Szabadalmaztatott sebességváltó, szénkefe és tengely nélküli kialakításuk nagyon egyedi, rendkívül hatékony, megbízható, csendes, könnyű és költségtakarékos. A motorok tervezésekor figyelembe vették a beépítés, a Teleflex távirányító és a cserélhető propellerek kompatibilitását a hagyományos benzinmotorokkal is. A BLDC motorokat és vezérlőket optimálisan az elektromos hajtóművekhez tervezték, 2000 - 2800 motor-fordulatszámmal, hagyományos csigákkal  felszerelve,  gyorsan kopó sebességfokozatok nélkül, így ugyanolyan hajósebességet érhet el velük, mint az egyenértékű lóerővel rendelkező benzin-külmotorokkal. Az EZ külső szár hossza All-in-One méret, azaz a felhasználó a két végpont között maga állíthatja be, hogy hosszú vagy rövid tribet akar, függően a hajó terhelésétől, amely időnként dinamikusan változhat. Ez a hasznos funkció sokkal könnyebbé teszi a hajóépítők, a felhasználók és a  kereskedők dolgát, nem okoz több zavart a tengelyhosszok értelmezésében.

A motorvezérlő szinuszhullámú technológiával garantálja a finom sebességszabályozást, PC-n vagy okostelefonon programozható a sebességkorlátozás, a maximális áram, az alsó feszültséghatár beállításához, amellyel az Ön igényeinek és a helyi hatóság előírásainak eleget akar tenni, legyen szó akár 9,9 vagy 20 LE teljesítményről, mindezt beprogramozhatja! Valódi teljesítménye és remek tulajdonságai meghaladják az elvárásait.

2023. - megjelent az X sorozat

 

Először két tiszta elektromos hajtómű-sorozattal állt elő a Golden: az egyik a Sport sorozat,  azoknak, akik gyors hajósebességre vágynak, amint azt a benzinmotoroknál megszokták. Itt a propeller sebessége 2500-2800 fordulat között van.

                                                     

A másik a Leisure sorozat azoknak, akiknek lassabb hajósebességre, de nagyobb tolóerőre és kevesebb akkumulátorra van szükségük. Ezek a motorok nagyon kicsi súlyúak (15 kg - 22 kg) és gyorsan üzembe helyezhetőek (csak 30 másodperc), a propellerük fordulata 1200-1600 fordulat / perc között van. Mindkét változatot szabadalmaztatott szénkefe nélküli és sebességváltó nélküli motorjainkkal szereltük fel, közvetlen meghajtással, sebességcsökkentő sebességfokozat nélkül, a hajtást a motorról egyenesen a propellerre irányítva, garantálva a legnagyobb megbízhatóságot és energiahatékonyságot.

 

                                                       

A motorokat kormányozni mind kétféle módon lehet, kormánnyal a vezető állásból, vagy kézzel, közvetlenül a gázkarral a motort fordítva.

A távkaros EZ motorok  kormányzása a benzinmotoroknál megszokott módon kormányművel és kormánykábellel (Teleflex kompatibilitással) történik.  Bármelyik külső motor könnyen alkalmazható mindkét vezérlési módszerre. Bármelyik vezérlési módot választhatja ugyanazon az áron!

Típus magyarázat:

EZ – gyártmány

L – Leisure sorozat

S – Sport sorozat

R – Távkaros modell

T – Kézi karos modell

A Golden EZ motorok meghajtását a cég saját gyártású LiFePo akkumulátorai biztosítják 48V/50 Ah méretben. A gyári akkuk kiválthatóak más gyártók hasonló paraméretű akkujaival is, de a motorok maximális hatékonyságú működése, és a minden üzemmódban optimális használati idő és teljesítmény csak a gyári akukkal érhető el.