Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Négykapás horgony

A rögzíthető karú horgonyt "grapnel" vagy "grapple" horgonyként is ismerik. Ez a horgony típus általában kis hajókhoz, halászhajókhoz vagy más könnyű alkalmazásokhoz használatos.

A grapnel horgony központi nyéllel rendelkezik, amelyből négy vagy több ívelt kar hosszabbodik ki. Ezek a karok arra szolgálnak, hogy megragadják a sziklákat, fákat vagy más akadályokat a mederfenéken, és biztos tartást nyújtsanak a hajónak.

A grapnel horgony használatához először a horgonyt csatlakoztatni kell a hajó horgonyköteléhez vagy láncához. Azután azt lassan a hajó oldalán átengedik, amíg a horgony el nem éri a feneket. Amikor a horgony leér, a hajót lassan hátrafelé irányítják, hogy a horgony jól beágyazódjon. Ez lehetővé teszi a karoknak, hogy megragadják a tengerfenéket, és rögzítsék a hajót.

Amikor az idő eljön a horgony felvételére, a hajót előre irányítják, amíg a horgonykötél függőlegessé nem válik. Azután a horgonykötelet vagy láncot behúzzák, és a horgonyt kiemelik a tengerfenékből. Fontos megjegyezni, hogy a grapnel horgonyt lassan és egyenletesen kell behúzni, hogy elkerüljék a beragadást a tengerfenékbe.

 


19termék 119
19termék 119