Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

F 100-115-150-175


Ezekkel a motorokkal nyugodtan pihenhet a vízen, annak tudatában, hogy az F100, F115 és F150 a legtisztább és leghatékonyabb a piacon.

A fejlett kettős felülfekvő vezérműtengely (DOHC) modellek a technológia széles skáláját alkalmazzák az égési folyamat optimalizálásához.  Speciális szívó- és kipufogó rendszerek, valamint a már bevált Yamaha EFI rendszere járul hozzá a kiemelkedően jó üzemanyag-felhasználáshoz. A micro-computer ellenőrzi és beállítja az üzemanyag / levegő keverékének arányát a tiszta és hatékony égés eléréséhez.

Ezeken kívül olyan egyedi funkciók teszik élvezetessé a használatát, mint a PrimeStart gyújtás vagy a széles tartományban működő szervós döntő és kiemelő rendszer.Yamaha külmotorvédelmi rendszer (Y-COP)

A Yamaha külmotorvédelmi rendszere egy egyszerű, könnyen használható és hatásos indításgátlóval ruházza fel a motort - a távvezérlő gombnyomásra zárolja vagy kioldja a motort. Ezzel megakadályozható a külmotor illetéktelen eltulajdonítása, és segítségével nyugodt szívvel felügyelet nélkül hagyható.

Digitális hálózati műszerek

A digitális műszerek a motorteljesítmény és hatásfok maximalizásához szükséges információkkal szolgálnak: Multifunkciós tachométer: fordulatszám; üzemidő; dőlésszög; olajnyomás; és figyelmeztető lámpák. Sebességmérő/üzemanyagszintmérő: sebesség; üzemanyagszint; és fogyasztás.

Mikroszámítógépes motorvezérlés (ECM modul)

Ez a megbízható mikroszámítógép a motor „agya". Folyamatosan figyeli a beérkező adatokat és beállításokat, biztosítja az egyenletes járást és optimális gyújtásbeállításokat, és automatikusan aktiválja a figyelmeztető és védelmi rendszereket. A szervizcsatlakozón keresztül a Yamaha szervizben könnyen diagnosztizálhatják az esetleges problémákat.

PrimeStart™

A csak Yamaha motorokon megtalálható PrimeStart™ szívató nélküli rendszerrel a külmotor indítása olyan könnyű, mint egy személyautóé. Csupán a kulcs elfordításával indítható a motor hidegben is, nincs szükség hagyományos szívató használatára.

TCI mikroszámítógépes vezérlési rendszer

A Yamaha gyújtásrendszere szilárdtest-félvezető alkatrészeket használ mozgó alkatrészek helyett, és ezzel biztosítja azt a megbízható indítást és folyamatos, kiváló teljesítményt, amelyről a Yamaha hajómotorok világszerte híresek.

Figyelmeztető védelmi és biztonsági rendszer

A vezérlés figyeli az olajnyomást, a motor hőmérsékletét, és egyéb fontos paramétereket, valamint az audió/vizuális figyelmeztető eszközök által használt adatokat. Hiba esetén automatikusan csökkenti a fordulatszámot, és ezzel biztosítja a motor maximális védelmét a partra érésig.

Széles tartományú motoremelő- és döntő rendszer

A rendszerrel a Yamaha motor még sokoldalúbban használható. A nyomógombos vezérléssel a motor emelése és döntése könnyű és gyors. A motor -4° és +16° között dönthető, a negatív beállítások segítik a gyorsulást, és gyorsan siklásba hozzák a hajót.

Édesvizes öblítési rendszer

Az elölről könnyen hozzáférhető csatlakozón keresztül lehetséges kiöblíteni a sót és a szennyeződéseket a motor hűtőköréből beindítás nélkül. Hatékony módja a korrózió megelőzésének, és a motorélettartam meghosszabbításának: csak egy vízcsövet kell csatlakoztatni.