Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

F 15-20


Ha a könnyű kezelhetőség és a nagyszerű irányítás kombinációját keresi, akkor megtalálta az F15 és F20 motoroknál.

Sokoldalú kétütemű, négy hengeres motorok a könnyű siklást biztosítják, köszönhetően az erő és a fogékonyság kombinációjának. A kiemelkedő üzemanyag-fogyasztás azt is jelenti, hogy környezetbarát és minimumra csökkentett a károsanyag kibocsájtása.

Élvezze a Yamaha külmotorok adta előnyöket és extrákat, mint például a számítógép-vezérelt gyújtás, speciális indítás-könnyítő rendszer, vízhűtéses üzemanyag-szivattyú, nagy teljesítményű hangtompítás - melyek alapesetben csak nagy motorokon kapnának helyet. Kereskedelmi, professzionális vagy akár hobbi célra is szeretné használni: ezek mind hozzásegítik a sikerhez.Édesvizes öblítési rendszer

Az elölről könnyen hozzáférhető csatlakozón keresztül lehetséges kiöblíteni a sót és a szennyeződéseket a motor hűtőköréből beindítás nélkül. Ezzel hatékonyan megelőzhető a korrózió és meghosszabbítható a motor élettartama - elég egy vízcsövet csatlakoztatni.

Nagyteljesítményű generátorok

Biztos indítás. A nagyteljesítményű generátor biztosítja azt, hogy mindig legyen elég energia a motor elindításához még hosszabb idejű állás után is - vagy ha alacsony fordulaton működött a motor és közben a kiegészítők fogyasztották az áramot.

PrimeStart™

A motor indítása olyan könnyű, mint egy személyautóé. A csak Yamaha motorokon megtalálható PrimeStart™ szívató nélküli rendszer biztosítja a motor indulását akár elektromos, akár manuális indításnál. Szükségtelenné teszi a hagyományos szívató használatát és a motor bemelegítését, így a motor hidegen is kiválóan indul.

Sekélyvízi hajtásrendszer

A Yamaha sekélyvízi hajtásrendszerének köszönhetően magabiztosan közelíthet a parthoz. A rendszer védelmet nyújt a propellernek a sötét állóvízben vagy a kristálytiszta tengeren is, így olyan közel mehet a parthoz, amennyire csak szeretne.

Védelem a sebességben indítás ellen

A sebességben történő indítás káros lökést adhat a csónaknak. A Yamaha védelmi rendszere azonban szükségtelenné teszi az aggodalmat. A manuális indítású modelleken az indító rögzítve van, ha a váltó nincs üresben. Az elektromos indítású változatokon az indítómotor nem kap áramot, amíg a váltó nem kerül üresbe.

Kormánycsillapítás és gáz-beállítás

Az F20 és F15 motor könnyen irányítható a külön beállítható kormánysúrlódásnak és gázkarállásnak köszönhetően. Könnyen beállítható a kormány és a gázadás akár a vízen is, és erős stabilitást és irányíthatóságot biztosít még nagy sebességnél is.

CDI mikroszámítógépes gyújtás

A felhasználók fontosnak tartják a könnyű indítást, hogy problémák nélkül elindulhassanak a vízre rövid idő alatt. A Yamaha gyújtásrendszere szilárdtest-félvezető alkatrészeket használ mozgó alkatrészek helyett, és ezzel biztosítja azt a megbízható indítást és folyamatos, kiváló teljesítményt, amelyről a Yamaha hajómotorok világszerte híresek.

Korai figyelmeztetési rendszer

A Yamaha hajómotorok megbízhatóságukról és értékállóságukról híresek. Külön rendszerek figyelik az olajnyomást, a motorhőmérsékletet és egyéb fontos paramétereket, és azonnali audió/vizuális figyelmeztető jelzéseket adnak. Hiba esetén automatikusan lecsökkentik a fordulatszámot, és ezzel biztosítják a motor védelmét a partra érésig.