Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

F 70-80


A ma sokoldalú és felhasználóbarát motorja. Nehezen fog ennél jobb ár-érték arányú megoldást találni.

Számos kényelmi funkció - köztük a PrimeStart indítás könnyítő rendszer, nagy teljesítményű generátor, széles tartományban működő szervós döntő és kiemelő rendszer - biztosítja, hogy magabiztosan uralja hajóját a vízen.

A Yamaha 4-ütemű technológiájának előnyét kihasználva kimagasló teljesítmény nyújt: kettős felülfekvő vezérműtengely (DOHC), 16 szelepes motor, fejlett szívó- és kipufogó rendszer és a Yamaha egyedülálló multi-pontos elektronikus üzemanyag-befecskendezés (EFI).16 szelepes, soros, 4 hengeres, SOHC, EFI

Az F70 modern, pehelykönnyű motorja egyszeres felülvezérlésű szeleprendszerrel (SOHC) és hengerenként négy szeleppel rendelkezik a maximális teljesítmény és hatékonyság biztosítására. A nagy beszívószelep-keresztmetszet a pehelykönnyű dugattyúkkal és szelepekkel a kategóriában a legjobb teljesítmény/üzemanyagfogyasztás arányt biztosítja.

EFI rendszer, nagyobb hatékonyság és gazdaságosság

Az elektronikus üzemanyag-befecskendezés pontosan a megfelelő mennyiségű üzemanyagot juttatja a motorba az optimális teljesítmény és gazdaságosság eléréséhez. A különböző motorszenzorok jeleit felhasználó motorvezérlő modul vezérli a szívószelepek felett elhelyezett injektorokat, amelyek növelik a porlasztás, és ezzel az égés hatékonyságát.

Yamaha Digitális hálózati műszerek

Az F70 motor kompatibilis a Yamaha digitális hálózati műszereivel, amelyek a teljesítmény és hatékonyság maximalizálásához jelenítenek meg adatokat, többek között: a multifunkciós tachométeren a fordulatszám, az üzemórák száma, a trim szöge, az olajnyomás, a figyelmeztető jelzőfények és a változtatható fordulatszámvezérlés látható; a sebességmérő/üzemanyagszintmérő pedig jelzi a sebességet, az üzemanyagszintet és a fogyasztást.

Változtatható villantó fordulatszámvezérlés

Az opcionális digitális hálózati tachométeren található gomb - vagy az opcionális multifunkciós kormánykaron található változtatható villantó fordulatszámvezérlő kapcsoló - segítségével a vezető könnyedén állíthatja a motor sebességét a kényelmes hajózáshoz 50 rpm-es lépésekben 620 és 900 rpm között.

Mikroszámítógépes motorvezérlés (ECM modul)

Ez a mikroszámítógép a motor rejtett „agya". Folyamatosan figyeli a beérkető adatokat és beállításokat, biztosítja az egyenletes járást és optimális gyújtásbeállításokat, és automatikusan aktiválja a figyelmeztető és védelmi rendszereket. A szervizcsatlakozón keresztül a Yamaha szervizben könnyen diagnosztizálhatják az esetleges problémákat.

PrimeStart™ rendszer

A Yamaha egyedi, kényelmes gyorsindító rendszere a hajótulajdonos legjobb barátja, hiszen segítségével olyan könnyű a hajó indítása, mint egy gépkocsié. A PrimeStart™ szükségtelenné teszi a szívató használatát az üzemanyagkeverék automatikus sűrítésével, így az indítás a kulcs egyszerű elfordításával történhet.

Nemcsak gyors, de szívós is

A Yamaha F70 kiváló gyorsulást biztosít, részben az alsó hajtómű kialakításának köszönhetően, amelynek áttételi aránya 2.33:1. Az extra szívósság abból ered, hogy az összes fogaskerék (előremenet, hátramenet és közlőfogaskerék) speciális edzésen esik át a nagyobb tartósság érdekében.

Széles tartományú TRIM rendszer, könnyű vezérlés

A rendszerrel a Yamaha motor még sokoldalúbban használható. A nyomógombos vezérléssel a motor emelése és döntése könnyű és gyors. A motor -4° és +16° között dönthető, a negatív beállítások segítik a gyorsulást, és gyorsan siklásba hozzák a hajót.