Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

MEGA Imaging

 

A horgászoknak eddig meg kellett elégedniük a víz alatti világ egyszerű, olykor nehezen érthető leképezésével. A Humminbird Imaging ezt mindörökre megváltoztatta. Az általuk szabadalmaztatott MEGA képalkotás nagyfrekvenciás sugara, amely már a megahertzes tartományban "csipog," olyan borotvaéles és fényképszerű részleteket tár elénk, amilyeneket eddig soha nem láttunk. Ezután nehéz lesz kevesebbel megelégedni, hisz amikor a vizen vagyunk, akkor az élesesebb és tisztább kép kevesebb keresést és több horgászatot jelent.

A MEGA Imaging lényegében minden szöget lefed. A MEGA Side Imaging lehetőséggel a hajó jobb és bal oldalán jut hihetetlen "kilátáshoz," a MEGA Down Imaging pedig a hajó alatti dolgokról nyújt kristálytiszta képet. 

 

MEGA DOWN IMAGING+

A Down Imaging fotószerű képeit hajszálvékony nyalábokban kibocsátott nagyfrekvenciás ultrahang-hullámok generálják. A szonár visszhangja pillanatfelvételeket készít a hajó alatt található tárgyakról és élőlényekről. A Humminbird szoftvere elemzi a visszhangokat, pontosan meghatározza azok helyét. 

 

 

MEGA SIDE IMAGING+

A Humminbird Side Imaging pillanatfelvételeket készít a hajó jobb és bal oldalán. A kapott kép csak egy vékony szelet, amely hozzáadódik az előzőleg már megjelenített pillanatfelvételekhez, így hozva létre a hihetetlen részletes képet a víz alatti formákról.

A kapott kép értelmezése gyorsan megtanulható. A középső sötét rész a nyílt víz, közvetlenül a hajó alatt. Hajtsa félbe a képet gondolatban az alábbi ábrán látható módon. Minél nagyobb a sötét rész, annál mélyebb a víz az adott helyen. A hosszú árnyékok általában nagyobb tárgyakat jeleznek.

A MEGA Side Imaging funkció kb. 60 méteres hatótávolságot biztosít mindkét irányban a Helix készülékekkel, és körülbelül 76 métert a Solix G3 és Apex készülékekkel. Ha ez nem elég, váltson át a hagyományos 455 kHz-es képalkotási frekvenciára (SI és DI) és máris 120 méteres hatótávolsággal fog rendelkezni minden irányban. 

 

MEGA 360° IMAGING

A MEGA 360° Imaging a Helix G3N, SOLIX G2 és újabb, illetve az APEX készülékekkel kompatibilis.

A MEGA 360° kristálytiszta 360°-os, körkörös kilátást biztosít a hajó alatt 40 méterrel a csónak körül minden irányban. Igen, előre is, hogy észrevehesse az esetleges akadályokat, vagy a jó horgászhelyeket, mielőtt átkelne rajtuk. 

A 360°-os képalkotó úgy működik, mint egy radar. Képzeljen el egy vékony szonárfalat, amely jobb és bal irányban is 40 méterre kinyúlik a hajó alól. Majd ez a fal forogni kezd és egy 80 méter átmérőjű kört hoz létre. Minden, ami ezen a körön belül van, valós idejű visszhangként továbbítódik és megjelenik a képernyőn.

A rendszer rugalmasan igazodik az igényekhez, összesen 6 különböző forgási sebesség áll rendelkezésünkre. A lassabb forgási sebesség nagyobb felbontást, de lassabb frissítési gyakoriságot eredményez. A nagyobb sebesség rosszabb képminőséggel, azonban sűrűbb képfrissítéssel jár.

A MEGA 360°Imaging lehetővé teszi, hogy 10° és 360° között szabadon kiválaszthassuk az átviteli nyaláb által lefedett szektort. A közvetlenül a hajó előtt elterülő szektor pásztázása rendkívül hasznos és mivel ilyenkor a sugár kisebb területet pásztáz, nagyobb képfrissítési gyakoriság érhető el.

 

 

MEGA LIVE IMAGING

A MEGA Live Imaging képalkotóval valós időben figyelheti meg a halakat, tárgyakat, a talajt vagy más objektumokat. Mindezt felülmúlhatatlan részletességgel és tisztasággal, és akár 46 méteres hatótávolsággal. A többféle megjelenítési mód, a további jelátalakító opciók és a One-Boat Network-kel való együttműködés visszautasíthatatlan ajánlattá teszik a MEGA Live Imaging jeladót a horgászok számára.

Három megjelenítési mód közül választhat (előre, le és tájkép), így nem marad le semmiről, ami a hajó körül történik a víz alatt. Természetesen útpontokat is megjelölhet.

A jeladó kompatibilis minden SOLIX és APEX készülékkel, illetve a G3N és G4N Helixekkel Imaging+ funkcióval.